Tuesday, December 21, 2021

Dejta din fendergitarr

Dejta din fendergitarr



Apples logotyp och App Store är varumärken som tillhör Apple Inc. Den stora mängden Fender-instrumentdateringsinformation är alldeles för omfattande för att presenteras här i en enda kolumn. Mexikansktillverkade MIM Fenders har ett serienummer på topplocket som börjar med ett M, dejta din fender gitarr. Jag kommer också kort att nämna pottkoder som resursnummer på de interna potentiometrarna dejta din fender gitarr. Inte många av dessa gjordes. Vem vet hur länge den väntade i Fenderfabriken innan den hittade in i en Tele?





Kropps- och halsdatum



Så här gör du FOTO: Mike Duffy. Den stora mängden Fender-instrumentdateringsinformation är alldeles för omfattande för att presenteras här i en enda kolumn. Den goda nyheten är att det finns en hel del av Fender-webbplatsen som ägnas åt ämnet. Under sin långa historia har Fender anammat olika serienummersystem som kan visa sig vara till hjälp för att fastställa ganska tillförlitliga åldrar för sina elgitarrer och basar.


Det finns naturligtvis serienummerundantag och anomalier i varje era av Fender-historien, men informationen om instrument och förstärkare finns på Fender, dejta din fender gitarr. coms supportsektion är en användbar utgångspunkt.


De tre första länkarna ovan innehåller en omfattande mängd information som handlar om elektriska instrument som går tillbaka så långt tillbaka som Dating Fender-förstärkare med exakt noggrannhet, å andra sidan – särskilt äldre – presenterar en mycket mer utmanande möjlighet, eftersom Fender aldrig behöll förstärkarens serienummer skivor innan. Ändå, länken ovan som handlar om förstärkare dejta din fender gitarr innehåller flera referenstabeller och externa referensförslag som är användbara för att bestämma förstärkaråldern så nära som möjligt, trots bristen på detaljerade poster innan mellanspelet.


Att dejta Fender akustiska gitarrer ger sina egna distinkta utmaningar, eftersom serienummer aldrig arkiverades. Generellt sett handlar dock majoriteten av produktdejtingförfrågningar om Fender elgitarrer och basar, och supportsidorna på Fender-webbplatsen innehåller en hel del användbar information.


Hoppa till huvudinnehållet. Av null, dejta din fender gitarr. Du kan ändra dina inställningar när som helst.





zim dejting



Till att börja med, det finns Reverb Price Guide som har tusentals poster med bilder och detaljer om olika gitarrer och annan utrustning. Att leta runt i Fender-delen av prisguiden kan definitivt hjälpa dig att hitta vilken modell du har. Vi har även några andra blogginlägg relaterade till Fender som förhoppningsvis kan vara till någon hjälp. Det finns en kort historia om Stratocaster del I och del II som följer utvecklingen av den mest populära Fender-gitarren av alla.


På samma sätt, ta en titt på Behold the Jazzmaster för en allmän tidslinje över historien om allas favorit offsetgitarr. För Fender under vändpunktseran i mitten av 60-talet, kolla in Fender och CBS Takeover.


Genom mycket av Fenders produktionshistoria skulle Fender-arbetare skriva ut eller skriva ett produktionsdatum på både kroppar och halsar där de två delarna möts. Dessa datum kommer att berätta när originaldelen tillverkades, men är inte exakta indikatorer på när gitarren faktiskt sattes ihop och färdigställdes. Om du inte är bekväm med att ta av halsen på en gitarr för att kika på datummarkören, uppmuntrar jag dig att ta den till en lokal tekniker eller luthier.


Jag kommer också kort att nämna pottkoder som resursnummer på gitarrens interna potentiometrar. Dessa kan definitivt vara användbara i de fall där inga andra nummer finns, men säg bara när själva potten gjordes.


Vem vet hur länge den väntade i Fenderfabriken innan den hittade in i en Tele? Precis som kropps- och halsdatum är det inte säkert att använda serienummer för att dejta en Fender. Vid många punkter i Fenders historia överlappade användningen av serienummer igen på grund av det modulära produktionssättet.


Nedan kommer vi att gå in i detalj om de olika serienummerscheman som används av Fender så långt tillbaka som. Det finns säkert många undantag, så återigen, att använda serienummer i kombination med andra dateringsmetoder är alltid det bästa alternativet. Klicka på länkarna här för att hoppa direkt till serienummerstilen som matchar ditt instrument:. Under de första åren var Fender serienummer system specifika för modellen. Esquires, Broadcasters och Telecasters delade en serienummersekvens, medan landmärket Precision Bass hade sitt eget system.


Under denna tidiga period kan serienumret hittas på instrumentets brygga, se bild. Här är de grova serienummerintervallen för de tidiga Esquires och Telecasters:. Dessutom, under den första halvan av , hade den inledande körningen av Stratocasters en distinkt nummersekvens allt under nummer Vid mitten av började Fender använda en universell serienummersekvens för alla dess instrument.


Vid denna tidpunkt flyttade platsen för serienumret också från bron till halsplattan metallplattan placerad på baksidan av där halsen möter kroppen. Så här delas serienumren upp från till början av , även om det finns vissa områden med inkonsekvens i den här eran:. I slutet av och in i ändrade Fender till ett system där serienummer började med ett "L.


Här sortimentet av L-serien som används varje år. Några av de tidigaste dök faktiskt upp sent också:. Efter CBS köp av Fender i , bytte fabriken till en ny seriell sekvens med nummer som fortsatte med samma allmänna format som användes före övertagandet. Dessa kallas vanligtvis F-serier på grund av den stora Fender-märkta F på epokens halsplåtar. Under denna period bytte man också från den ursprungliga fyrbultshalsplattan från 60-talet till en trebultshalsplatta, bara ett exempel på kostnadsbesparande kostnader som introducerades under CBS.


Från och med , övergick Fender till ett nytt serienummersystem och flyttade placeringen av de flesta serienummer till instrumentets huvudstock.


Beroende på era och modell, kan numret hittas på antingen fram- eller baksidan av headstocken. Efter en kort period av överlappning med det gamla systemet kommer postnumren att börja med en bokstav som anger decenniet, följt av en siffra som anger året för det decenniet.


I s-erna ser du också serier som börjar med en DZ som indikerar Deluxe-serien, men formatet är annars detsamma. Till exempel skulle ett serienummer med N4 vara från Ett som börjar med Z5 skulle vara från Detta är särskilt uttalat under övergångsperioden i mitten av 80-talet, även om systemet har varit i stort sett på rätt sätt sedan ungefär. Efter ändrade bokstaven till ett format som börjar med USA och sedan två siffror som talar om året för innevarande årtionde.


Amerikansktillverkade signaturserieinstrument följer ett mycket liknande schema som ovan, men använder ett prefix S före decenniumsbokstaven.


Till exempel skulle en Signature Series-gitarr från ha en serie som börjar med SN8 följt av fem siffror. Det stora undantaget från allt detta är American Vintage Reissue AVRI-serien. Dessa har serienummer som börjar med V och korrelerar inte strikt till årtal. Halsdatumen på dessa gitarrer är dock vanligtvis pålitliga.


Fender Japans serienummer finns vanligtvis på baksidan av nacken nära nackleden. Även om det också finns exempel med numret på huvudstocken eller halsplattan i fallet med vissa tidiga återutgivningsmodeller. Fram till , parades serien med orden "Made in Japan. I , utökade Fender verksamheten med en serie instrument som producerats i Japan av företaget Fuji Gen Gakki.


Liksom de amerikanska serienumren börjar serier från MIJ tillverkade i Japan med en bokstav eller ett par bokstäver som indikerar det grova produktionsåret. Under sin långa historia har Fender anammat olika serienummersystem som kan visa sig vara till hjälp för att fastställa ganska tillförlitliga åldrar för sina elgitarrer och basar.


Det finns naturligtvis serienummerundantag och anomalier i varje era av Fender-historien, men informationen om instrument och förstärkare finns på Fender.


coms supportsektion är en användbar utgångspunkt. De tre första länkarna ovan innehåller en omfattande mängd information som handlar om elektriska instrument som går tillbaka så långt tillbaka som Dating Fender-förstärkare med exakt noggrannhet, å andra sidan – särskilt äldre – presenterar en mycket mer utmanande möjlighet, eftersom Fender aldrig behöll förstärkarens serienummer records before Icke desto mindre innehåller länken ovan som handlar om förstärkardejting flera referenstabeller och externa referensförslag användbara för att bestämma förstärkaråldern så nära som möjligt, trots bristen på detaljerade rekord före mellanspelen.


Att dejta Fender akustiska gitarrer ger sina egna distinkta utmaningar, eftersom serienummer aldrig arkiverades.

No comments:

Post a Comment